FoU-gemensamt forskningsprojekt STEG: Konferens om hur egenvårdsintyget kan stärka samarbetet mellan primärvård och äldreomsorg
Välkommen till STEG-konferens 2025!
Hur kan egenvårdsintyget skapa nya möjligheter och stärka samarbetet mellan primärvård och äldreomsorg gällande stöd till äldre personer?
Delta i en inspirerande eftermiddag där vi presenterar insikter och resultat från STEG-projektet – ett forsknings- och utvecklingsprojekt som bedrivits 2022 – 2024 tillsammans med personal från kommunens biståndsenheter, hemtjänst och primärvård. Vi kommer bland annat berätta om:
• I vilket utsträckning egenvårdsintyget används i Region Stockholm
• Hur involverad personal uppfattar arbetet med att stödja äldres egenvård med hjälp av egenvårdsintyg
• Vad som är viktigt för äldre personer för att vilja ta emot stöd till egenvård från hemtjänsten
• Vad som är viktigt för en välfungerande samverkan kring att stödja äldre personers egenvård
Vi bjuder också på fika och nätverkande mingel! Konferensen riktar sig till chefer och personal inom kommun och region som arbetar med egenvårdsintyg, samt andra personer som är intresserade av frågan.
Datum och tid
Onsdag 2 april 2025, kl. 13.00–16.00
Plats
Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98 (T-bana Skanstull). Digitalt deltagande är tyvärr ej möjligt.
Kostnadsfritt att delta
Observera att anmälan är bindande eftersom det är begränsat antal platser. Bokad plats kan vid behov överlåtas till annan kollega.
Sista anmälningsdag
27 februari 2025
Begränsat antal platser – först till kvarn!
Anmälan är öppen – vi ser fram emot att träffa dig!
Konferensprogram kommer i början av 2025!
Frågor kan ställas till elin.jakobsson@aldrecentrum.se postdoktor och utredare, Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, tel. 08-690 58 23
STEG-projektet är ett treårigt forskningsprojekt som Nestor genomför tillsammans med Stiftelsen Äldrecentrum, FOU nu, FoU Nordost, Sophiahemmets högskola och Akademiskt primärvårdscentrum vid Region Stockholm (APC). Projektet startade 2022.
Syftet med projektet är att undersöka hur egenvårdsintyget kan användas för att stärka samarbete mellan primärvård och äldreomsorg för effektivt och jämlikt förebyggande av ohälsa och försämrad funktionsförmåga hos hemmaboende äldre personer med hemtjänst.
Målet är att skapa arbetsmodeller som stöd för att utveckla primärvårdens och äldreomsorgens samarbete kring förebyggande egenvård.